0
Posted June 4, 2015 by Ana Cristian in Sfaturi utile
 
 

4 reguli de culoare pentru o nunta vibranta

4 reguli de culoare pentru o nunta vibranta
4 reguli de culoare pentru o nunta vibranta

Culorile sunt un element important in decoratiunile de nunta si in aranjrea salonului, intrucat acestea trebuie sa creeze un aspect unitar, coerent. Indiferent ce paleta de culori alegeti, aceasta trebuie sa reprezinte tot ceea ce tine de nunta.

Iata care ar fi sfaturile noastre:

1. Culorile neutre

Este de inteles sa vrem sa adaugam putina culoare albului dominant si reprezentativ pentru o nunta. Insa problemele apar atunci cand culorile folosite sunt prea evidente. De aceea, va recomandam sa folositi cel putin o culoare neutra de baza, alb, bej sau mocha, pentru a evita culoarile coplesitoare.

De asemenea, incercati sa ramaneti la culori care fac placere ochiului si nu exagerati. Tonurile indraznete sunt o cale buna de a face o afirmatie asupra nuntii, insa asigurati-va ca o alegeti pe cea potrivita. Elementele evidente pot distrage atentia de la adevaratul punct de atractie al serii.

2. Limitati-va preferintele

Este greu sa te hotarasti la cateva culori, dar daca va limitati la 3-5 culori, veti putea crea un echilibru al culorilor.

Limitarea numarului de culori folosite va pot feri de un aspect kitchos, lipicios, de sorcova. iar domnisoarele de onoare cu siguranta va vor fi recunoscatoare!

3. Potriviti intelept

Combinarea unor culori care nu se potrivesc din start este o eroare grava. in loc sa creati un aspect coeziv, prea multe culori pot aglomera scena si pot face privirea obositoare. Nu combinati mai mult de 2 modele, iar dimensiunile acestora trebuie sa se completeze reciproc: ceva minimalist cu ceva de dimensiuni mai mari. Puteti lua in calcul adaugarea unor texturi care sunt cu siguranta mai subtile si prezinta mai mult interes vizual.

4. Nu uitati de culorile complementare

Secretul paletei de culori perfecte? Roata culorilor!

Daca va imbracati domnisoarele de onoare in roz blush, alb, crem sau auriu pal, atunci trebuie sa adaugati o culoare complementara ca verde mint sau bleu, sau fiti mai indrazneata si incercati rosu aprins, pentru a evita o nunta stearsa. Puteti folosi culorile complementare in machiaj, pantofi, bijuterii, flori.