0
Posted July 6, 2015 by Ana Cristian in Sfaturi utile
 
 

Cum putem pastra buchetul de nunta?

Cum putem pastra buchetul de nunta?
Cum putem pastra buchetul de nunta?

Buchetul miresei este cu siguranta o marturie evidenta a nuntii.

Chiar daca traditia americana de aruncare a buchetului nu mai este de mult timp un mister, iar domnisoara care il prinde il pastreaza, multe mirese vor vrea sa il pastreze pentru a-si aminti de ziua speciala a nuntii.

Iar daca vreti sa il pastrati, exista cateva modalitati pentru a-l “conserva” cat mai bine:

1. Presare

Presarea este metoda pe care o foloseam cu totii in anii de scoala, atunci cand trebuia sa ne prezentam cu un ierbar dupa vacanta.

In cazul de fata, nu vom putea presa intregul buchet, dar putem presa florile pe rand, pentru ca mai apoi sa le expunem intr-un ierbar personalizat. Iar daca tinem cont si de semnificatia florilor iar buchetul a fost realizat din florile noastre preferate, atunci “ierbarul nuntii” va fi o amintire unica.

2. Inramare

Folosind aceeasi metoda de presare, putem conserva o parte a buchetului de nunta. Tot ce trebuie sa facem este sa presam si sa uscam cateva flori din buchet, pe care mai apoi sa le dispunem in forma de buchet si sa le expunem intr-o rama, impreuna cu cateva poze de nunta.

3. Uscare

Avantajul acestei metode este ca buchetul poate fi conservat integral, insa dezavantajul este ca acesta nu isi va pastra intensitatea culorilor. Tot ce trebuie sa faceti este sa asezati buchetul cu susul in jos intr-un loc uscat unde sa ii permiteti sa se usuce complet. Dupa aceasta il puteti acoperi cu fixativ pentru ca florile si frunzele sa se intareasca si sa nu se scuture.

4. Conservare in gel pe baza de siliciu

Aceasta metoda presupune deshidratarea cu ajutorul granulelor de siliciu. Puneti buchetul intr-un recipient mare pe fundul caruia puneti gel de siliciu, aproximativ 1-2 cm si inchidet ietans recipientul. Datorita gelului, florile se vor deshidrata. Culorile pot fi mai intense decat in cazul uscarii naturale iar dupa ce buchetul s-a uscat il puteti pastra intr-un recipient din sticla.