0
Posted June 30, 2015 by Ana Cristian in Sfaturi utile
 
 

Localuri cu specific Medieval in Bucuresti

Localuri cu specific Medieval in Bucuresti
Localuri cu specific Medieval in Bucuresti

Bucataria medievala poate fi asociata cu un singur cuvant, FESTIN si este o fuziune de preparate, obiceiuri culinare si alimentatre a culturilor europene din perioada Evului Mediu.

Nu este vorba despre arta ci mai degraba putem vorbi despre placerea de a manca, despre indestulare si pofta, despre ospat in toata regula.

Iar daca dieta va caracterizeaza obiceiurile culinare, atunci nu va potriviti stilului, pentru ca bucataria medievala reprezinta de fapt pasiunea de a manca, in stil “domnesc”.

Intotdeauna, la filmele istorice, am inghitit in sec: Mese pline cu preparate care iti lasa gura apa, vinuri ce gurg siroaie, straie de poveste, dezinhibare, voie buna, petrecere, un adevarat desfrau la care probabil ca si mine, multa lume ar fi vrut sa ia parte. Iar probabil ca asta a fost si ideea unor antreprenori care au reusit sa transpuna epoca medievala in perioada contemporana.

Este inevitabil ca modernismul sa nu afectecteze meniul unui asemenea local, dar patronii de restaurante cu specific medieval fac tot posibilul pentru ca aceasta influenta sa nu fie vizibila. Saloanelele intinse, cu tavane joase, pereti incarcati de istorie, mese lungi de lemn si scaune cu spatare inalte iti ofera o oaza de istorie unde pret de cateva ore te poti simti ca un domn sau o domnita de la Curte, tratat cum se cuvine de ospatari zambitori, imbracati in straie medievale. Nu iti lipseste nimic intr-un asemenea loc. Poate doar tacamurile, dar intr-un asemenea cadru, tacamurile nu prea isi au rostul.

Spor la indestulare!

1. Excalibur-locul cavalerilor

Strada Academiei 39-41, Bucuresti

Telefon: 0730 190 364

 

2. Crama Domneasca

Strada Selari 13-15, Bucuresti

Telefon : 0758 333 000

 

3. Crama Templierilor

B-dul Mihail Kogalniceanu 3, Bucuresti

Telefon: 0725 73 93 98 / 021 311 63 60