0
Posted July 1, 2015 by Ana Cristian in Sfaturi utile
 
 

Localuri cu specific turcesc in Bucuresti- experienta culturala si savoare unica

Localuri cu specific turcesc in Bucuresti- experienta culturala si savoare unica
Localuri cu specific turcesc in Bucuresti- experienta culturala si savoare unica

Se spune ca in lume exista trei bucatarii importante: Turceasca, Frantuzeasca si Chinezeasca.

Pe langa faptul ca reprezinta produsul rafinat a peste sute de ani de experienta, bucataria turceasca are o calitate pura si este intotdeauna o surpriza placuta, atat pentru cunoscatori cat si pentru amatori, iar varietatea si simplitatea retetelor si calitatea ingredientelor sunt garantia unor preparate delicioase.

Una dintre cele mai mari mosteniri culturale ale poporului turc si care a avut un rol major in dezvoltarea istoriei civilizatiei este bucataria turceasca.

Aceasta s-a nascut din amestecul culturilor Asiatice, Europene, Africane si ale Orientului Mijlociu si a evoluat sub influenta bucatariei Seljuk si a celei Otomane, de-a lungul secolelor, oferind in prezent mii de preparate si delicatese.

Bucataria turceasca difera de-a lungul tarii. Bucatariile din Istanbul, Bursa, Izmir au mostenit o multime de elemente ale Bucatariei Otomane Domnesti, care presupune folosirea in cantitati reduse a condimentelor, preferinta pentru orez fata de bulgur, o mare varietate de legume si peste. Bucataria din regiunea Marii Negre foloseste cu precadere hamsiile si preparate pe baza de malai, iar bucataria zonelor din Sud-Est, Urfa, Gaziantep si Adana este faimoasa pentru varietatea de kebap-uri, mezze(garnituri) si deserturi pe baza de aluaturi si foietaje-baklava, kadayıf si kunefe.

Multe dintre specialitatile turcesti includ si numele unei regiuni, ceea ce le ajuta sa se digerentieze, fiecare reflectand propriile tehnici si retete pentru prepararea mancarurilor( de exemplu Urfa Kebap si Adana Kebap, Urfa si Adana reprezentand doua zone din Turcia care prepara celebrul Kebap in stil propriu).

Bucataria turceasca isi merita cu siguranta reputatia si, din fericire, iscusinta in ale bucatariei a ajuns si la noi, pentru a ne putea rasfata cu savoarea unica a acestor preparate in oricare dintre multele restaurante cu specific turcesc din Bucuresti, marea majoritate, daca nu cumva toate fiind 100% turcesti si nu adaptate.

1. Divan

Strada Franceza, numarul 46(Centrul Vechi)

Telefon: 021 312 30 34

 

2. Golden Kebap

Soseaua Pantelimon, numarul 89 (zona Pietei Obor)

Telefon: 021 250 65 70

 

3. SULTAN

Soseaua Mihai Bravu, numarul 247 (Piata Muncii)

Telefon: 021 311 10 50/ 0785 551 050/ 0723 111 050

 

4. Edessa

Soseaua Colentina, numarul 281

Telefon: 0735 63 63 63/ 0723 65 63 25

 

5. Ali Baba

Soseaua Mihai Bravu, numarul 213 (Piata Muncii)

Telefon: 021 327 48 10/ 0722 707 208