0
Posted July 3, 2015 by Ana Cristian in Sfaturi utile
 
 

Localuri in Bucuresti cu cea mai buna inghetata. Si mai este si italiana!

Localuri in Bucuresti cu cea mai buna inghetata. Si mai este si italiana!
Localuri in Bucuresti cu cea mai buna inghetata. Si mai este si italiana!

La ce iti zboara mintea prima data vara?

Desigur ca la mare, dar nu ne referim la destinatii ci la mancare. Ei bine, noua ne zboara gandul la inghetata. Si cand spunem inghetata, automat ne gandim si la Italia si la inghetata italiana.

Daca ati fost vreodata in Italia, este imposibil sa nu fi incercat inghetata italiana. Este un deliciu, o desavarsire a gustului si a consistentei.

Inghetata italiana, cunoscuta mai mult sub denumirea de “Gelato” pare a-si avea originile undeva mult in trecut, cu aproximativ 2000 de ani in urma cand Imparatii Romani aduceau blocuri de gheata de pe varfurile inghetate ale muntilor pentru a face inghetata, in special pe perioada verii. Desigur, pe atunci inghetata nu reprezenta ceea ce este astazi ci erea mai degraba un fel de sorbet italian, fulgi de gheata cu diferite arome.

Desigur, istoria inghetatei este la fel de neclara ca si cea a multor altor produse, originile acesteia fiind disputate de mai multe popoare, printre care si China. De altfel, istoria spune ca Marco Polo ar fi introdus inghetata in Italia, dupa ce acesta s-a intors din calatoria in China, aducand cu el povesti si despre minunatele preparate intalnite acolo, printre care si inghetata. In consemnarile sale, inghetata nu era cu nimic asemanatoare cu ideea italiana de inghetata( fulgi de gheata cu arome) ci folosea laptele ca ingredient principal. Aceasta descoperire a dat startul industriei inghetatei italiene.

Inghetata italiana nu poate fi comparata sau inclusa in termenul general de inghetata, intrucat aceasta este preparata dupa alte metode si conceptii care au trevut aproape neschimbate peste ani.

Principala caracteristica a inghetatei italiene este densitatea. Inghetata italiana este preparata in asa fel incat nu are bule de aer ceea ce ii confera densitate si textura cremoasa, fara a fi nevoie neaparat de grasimi.

Pur si simplu nu este nimic gresit la inghetata italiana. Este o placere, o minune gastronomica, perfectiunea gustului si a aromei naturale. Si chiar daca este de obicei mai scumpa decat alte feluri de inghetata, inghetata italiana isi merita fiecare ban!

Si chiar daca nu ati fost in Italia si nu stiti despre ce am tot vorbit pana acum, nici nu trebuie sa mergeti pana acolo. Pentru ca in Bucuresti exista o multime de localuri care aduc Italia mai aproape de tine si implicit inghetata italiana, preparata dupa retete originale din cele mai bune ingrediente.

Unde mancam pana la urma?

1. Cremeria Emilia

Str. Franceza 38-42 (Centrul Vechi)

Telefon: 0726671227

 

2. Bacio Nero

Bd. Marasesti 2B

Telefon: 0735274913

 

3. Gran Gelato Italiano

Radu Voda 28A

Telefon: –

 

4. INNI Gelato Artigianale

Str Selari 2 (Centrul Vechi)

Telefon: 031 425 0619