0
Posted June 30, 2015 by Ana Cristian in Sfaturi utile
 
 

Localuri in Bucuresti unde poti manca un Burger delicios

Localuri in Bucuresti unde poti manca un Burger delicios
Localuri in Bucuresti unde poti manca un Burger delicios

Hamburger-ul nu mai este de mult un secret pentru romani, ba chiar in ultimii ani, tot mai multi prefera sa ia masa in stil american si sa se rasfete cu un urias senvis, preparat in zeci de feluri de multitudinea de localuri de profil din tara.

Cunoscut si sub denumirea de Burger, care este de fapt un termen prescurtat al lui „Hamburger”, acesta este de fapt un senvis, pe romaneste, care este alcatuit dintr-o chiftea, de obicei din carne de vita, servita intr-o chifla speciala, taiata in jumate. Adesea, Burger-ul este servit cu diverse legume, muraturi, branza, cartofi, ou si multe sosuri.

Hamburger-ul a fost adoptat de romani, dupa anii ’90, fiind inspirati de filmele americane, unde mai toata lumea servea acel senvis, intr-o perioada in care oamenii incercau sa isi revina dupa starea de prohibitie, o perioada in care preparatele si produsele internationale erau un lux.

De fapt, celebrul senvis, care pentru romani a reprezentat “visul american” a fost introdus prima data in Romania in anul 1987 de Nicolae Scarlat, care lucra la acea vreme in industria de alimentatie publica( si in prezent este proprietarul restaurantului „Interbellico”). Acesta, inspirat de asemenea de filmele americane a introdus hamburgerul minune la un bufet care s-a tinut la Teatrul Ion Creanga, pe langa alte 3 preparate: hot dog, steak si sandwich. Desigur ca a creat senzatie, oferind asemenea preparate si desigur ca a fost inchis de tovarasii comunisti din cauza denumirilor suspecte.

Daca la acea vreme, burger-ul reprezenta o chiftea intre doua felii de paine toast, lucrurile sunt total diferite astazi, iar acesta este un produs extrem de cautat.

Nici patronii de restaurante nu au putut ramane pasivi la pasiunea romanilor pentru mancarea Occidentala si au introdus faimosul burger in meniuri, fiind tratat ca un produs de top. Desigur, adaptat dupa nevoile si interesele consumatorilor, acesta este disponibil in multe variante, de la tipuri diverse de carne, vita, miel, porc, la diverse garnituri si legume, pana la o diversitate nemasurata de sosuri, dar cel mai cautat ramane cel in varianta originala, preparat din carne de vita.

Si pentru ca tot v-am dat “virusul” trebuie sa va dam si antidotul si va spunem unde puteti gasi aceasta minunatie in Bucuresti:

1. Burger Bar

Calea Dorobantilor, numarul 182

Pasaj Selari( Piata Unirii )

Telefon: 021 233 9096

 

2. JW Steakhouse

Calea 13 Septembrie, numarul 90

Telefon: 021 403 1903

 

3. Osho

Bulevardul Primaverii, numarul  19-21

Telefon:  021 568 3031/ 021 568 3032/ 0758 758 750