0
Posted March 25, 2015 by admin in Sfaturi utile
 
 

Luna de miere in Lisabona!


De multe ori Lisabona este un oras trecut cu vederea, turistii alegand destinatii mai populare de pe continentul european, insa capitala Portugaliei este o destinatie cu un farmec aparte, care isi hipnotizeaza vizitatorii inducand o stare de relaxare nu foarte des intalnita in capitalele Europei.

Asezat peste sapte dealuri, orasul isi intinde aleile printre cladirile calcaroase specifice. Stilatul castel Sf. George strapunge linia orizontului, oferindu-i orasului cosmopolitan un aer misterios. Si, desi cladirile moderne si inovatoare incep sa stapaneasca incet arhitectura orasului, viata este inca plina de traditii si obiceiuri.

Dar sunt mult mai multe lucruri speciale in ceea ce priveste Lisabona, decat atmosfera relaxanta. Lasand in urma cafenelele care va hipnotizeaza cu miresmele de pasteis de nata, puteti practica aici diverse activitati. De la explorarea cluburilor Fado din Alfama, pana la privelistea minunata oferita de urcarea cu Elevador de Santa Justa; de la lenevitul pe plajele de la Cascais, pana la incurajarea toreadorilor de la Praca de Touros Camp Pequeno; de la admirarea expozitiei de la Oceanarium, pana la degustarile de bacalhau, Lisabona este un oras costal foarte bogat in oportunitati pentru tinerii vizitatori.

Capitala Lisabona se afla in ascensiune in ceea ce priveste popularitatea sa ca destinatie pentru luna de miere, dar este multa mai putin aglomerata decat orasele europene, mecca pentru turisti, aflate in Italia, Franta si vecina Spania. Acest lucru iti ofera oportunitatea sa te gasesti tot mai des printre rezidentii orasului, chiar si in zonele renumite pentru turism. Ospitalitatea oamenilor din Portugalia va va impresiona, ea fiind considerata in sine o atractie turistica a Lisabonei.

Cateva sfaturi pentru cei ce ploanuiesc sa isi petreaca luna de miere in Lisabona: Orasul se afla pe fusul orar mediteranean. Mesele sunt programate putin mai tarziu decat in nordul Europei, dar nu chiar atat de tarziu ca in tara vecina, Spania. Pranzul incepe de obicei dupa ora 13:00, cina dupa ora 20:00. Daca va gasiti intr-un restaurant in jurul orei 19:00, cu siguranta veti intalni numai turisti. In restaurante, tips-urile sunt binevenite, de la 5 la 10%, iar in cafenele sunt acceptate si mai mici.

Daca va hotarati sa vizitati Lisabona, acestea sunt cateva dintre lucrurile pe care nu trebuie sa le ratati: Plimbarea cu tramvaiul 28 va va oferi un tur complet al orasului, perfect pentru cei pasionati; zona Alfama, cartierul deluros care gazduieste multe atractii turistice si cluburi Fado; cartierul Belem intruneste cele mai multe obiective turistice, muzee, monumente si magazine din oras, aflandu-se chiar in apropiere de centru; Elevador de Santa Justa va va ajuta sa admirati, de la inaltime, Lisabona in toata splendoarea sa; cartierul Sintra, perfect pentru vizitatori, este supranumit “raiul de pamant” sau “gradina Edenului”, gazduind palate de poveste inconjurate de lacuri si gradini impodobite cu flori.

Lisabona este destinatia perfecta pentru o luna de miere de poveste!