0
Posted May 25, 2015 by admin in Sfaturi utile
 
 

Oman – Luna de miere in Orientul Mijlociu


Cand ne gandim la o luna de miere in Orientul Mijlociu, prima destinatie este Dubai, insa trecem cu vederea faptul ca, datorita constructiilor marete si extravagantei metropolitane, acesta si-a pierdut farmecul arabesc autentic. Pentru a va bucura de o experienta traditionala a Orientului Mijlociu, puteti alege cu incredere Oman.

Sultanatul Oman se afla in sud-estul peninsulei Arabia si este o destinatie din ce in ce mai cautata de cei care doresc sa petreaca o luna de miere luxoasa autentica in Orientul Mijlociu. Aceasta tara este foarte apreciata pentru patrimoniul bigat, plin de comori culturale si presarat cu peisaje spectaculoase. Cum ar fi privelistea trecerii bruste de la oceanul de azur la muntii de culoarea mierii? O amintire nepretuita pentru o luna de miere de vis!

In Oman gasesti orice! Ultimii ani au adus o dezvoltare rapida in materie de hoteluri care nu sunt cu nimic mai prejos fata de cele din alte parti ale lumii. De la resorturi pana la hoteluri boutique foarte sic, aveti de unde alege locatia perfecta pentru luna de miere.

Simturile iti vor fi imediat invaluite de farmecul traditional arab al orasului, odata ce ai aterizat in capitala Muscat. Este adevarat ca acest oras nu seamana prea mult cu stralucitorul Dubai, deoarece Muscat nu doreste sa copieze, dar vei avea ocazia sa vizitezi si piatra pretioasa a lumii arabe, deoarece Dubaiul se afla la aproximativ 4 ore distanta.

Luna de miere aici, fie care este toamna sau iarna, va fi de vis! Iarna temperaturile sunt de 25-30 de grade, perfecte pentru orice tip de activitate. Poti vizita una dintre cele mai cunoscute comori culturale, Marea Moschee a Sultanului Qaboos din Muscat. Vechiul Muscat este centrul spiritual al capitalei si locul de resedinta al sultanului Qaboos. Pori face o mica plimbare pana la muzeul Bait al Zubair, printre stradutele bazarului Mattrah. De asemenea, Omanul este patria casei de parfum de lux Amouage, avand sediul la periferia orasului ce poate fi vizitat pentru a va delecta simturile cu aromele seducatoare.

Daca sunteti pasionat de lux, complexul hotelier de pe malul golfului Oman, Chedi, este cel mai autentic hotel boutique arab. Gradinile amenajate simetric cu garduri vii, atent sculptate si multe bazine artificiale linistite imbinate cu liniile minimaliste ale cladirilor albe iti induc o stare de pace, iar atmosfera degajata de camerele de lux te imbie la visare.