3
Posted December 3, 2013 by admin in Sfaturi utile
 
 

Recomandari Restaurant Sultan Suleyman


Recomandari Restaurant Sultan Suleyman

Gastronomia turceasca e delicioasa, cu tot cu doner kebab, cu dolma, umplutura de carne in frunza de vita, baklavaua si pilafurile, bulgurul preparat din grau, toate fiind pilonii bucatariei cu traditii vechi, pastrate inca de pe vremea otomanilor.

Sultan Suleyman Bucatarie este un restaurant turcesc, situat in Sos. Oltenitei , sector 4 , in imediata vecinatate a Directiei de Taxe si Impozite Sector 4, intr-un ambient linistit si relaxant unde puteti savura preparate dinbucataria traditionala turceasca.

Meniul este specific oriental – mancare turceasca. Se intinde de la mese calde si reci pana la mancaruri consistente de tip Kebap.

Restaurantul nostru este deschis in orice perioada a anului, de luni pana duminica, intre orele 09:00 – 24:00 ( ultimul client ).

In secolul 17 bucataria sultanului avea peste 1300 de servitori si  sute de bucatari. Acesti bucatari au fost cei ce au perfectionat bucataria turceasca pentru a satisface pretentiile palatului regal. Au fost create literalmente sute de feluri culinare in aceasta perioada. Bucataria turceasca a fost puternic influentata de perioada otomana, cand au fost combinate traditiile locale cu influente din Grecia si Orientul mijlociu, ca si din Asia Centrala. Orezul, foarte multe produse din grau, feluri culinare asemanatoare cu cele din Grecia ca mezele sau aperitivele, baklavaua, pilafurile, doner kebab, salatele cu iaurt, pestele in ulei de masline, foarte multe soiuri de legume umplute si frunze de vita umplute cu carne numita de ei dolma sunt doar cateva dintre mancarurile de baza din Turcia.

Recomandari Restaurant Sultan Suleyman

Recomandari preparate: Döner kebap, Şiş kebap, Karniyarik, Urfa si Adana kebap, Humus, Kanat ( preferatele mele), LAHMACUN si desigur BAKLAVA.

 

Adresa: Soseaua Oltenitei 39-41, sector 4, Bucuresti

Telefon: 031.107.22.90 / 021.332.08.33 / 0727.647.240 / 0761.529.839

Castiga o masa in valoare de 100 lei la restaurantul Sultan Suleyman. Vezi detalii aici.