0
Posted June 29, 2015 by Ana Cristian in Sfaturi utile
 
 

Restaurante cu specific frantuzesc in Bucuresti

Restaurante cu specific frantuzesc in Bucuresti
Restaurante cu specific frantuzesc in Bucuresti

Bucataria frantuzeasca nu reprezinta fantezie sau snobism, asa cum poate multi necunoscatori cred, ci mai degraba este vorba despre o expunere minunata de arome, stapanirea tehnicilor de gatit si placerea de a manca ceva deosebit.

Bucataria frantuzeasca pare sofisticata dar nu este o stiinta imposibila ci inseamna crearea unui preparat care sa poata scoate in evidenta calitatile ingredientului principal,  inseamna aroma, iar pentru a intelege si a stapani mentalitatea bucatariei frantuzesti trebuie sa cautam dincolo de ingrediente si tehnici culinare.

Francezii au fost intotdeauna mandri de felul lor sofisticat de a gati. Solul fertil asigura fructe proaspete, legume, mirodenii, cereale, carne pe toata perioada anului si este potrivit pentru a da cele mai bune soiuri de struguri, folositi pentru a crea cele mai sofisticate vinuri din lume pentru care francezii sunt renumiti.

Mancarea si alcoolul joaca un rol important in societatea franceza, iar felul in care acestea sunt consumate reflecta mostenirea culturala, statutul social si bunastarea.

O masa tipic frantuzeasca include trei feluri de mancare, un starter simplu, un fel principal si desert, si reprezinta efectiv placerea de a sta la masa, de a te bucura de atmosfera, de familie, de societatea pe care o reprezinti.

Pentru francezi, bucataria reprezinta arta, iar ingredientele fine pe care bucataria frantuzeasca le foloseste stau la baza uneia dintre marile bucatarii ale lumi, o bucatarie de care nu te vei plictisi niciodata si unde te vei bucura intotdeauna de aroma de unt, foie gras, ciuperci, branzeturi, salate, ierburi, sampanie, vin.

Si nu trebuie sa calatoresti pana in Franta pentru a te convinge sau pentru a te delecta cu aceasta minunatie culinara, ci este suficient sa vizitezi unul dintre restaurantele din Bucuresti, unde vei simti ca esti cu adevarat binecuvantat.

1. La Bonne Bouche

Strada Franceză 30, București

Telefon: 0731 247 876

 

2. Le Bistrot Francais

Strada Episcopiei 3, București

Telefon: 0756 018 393

 

3. Le fin Palais Royal

Piata Amzei 13, Bucuresti

Telefon: 021 313 64 64